Alle afstande er beregnet fra Nivå Roklub.
Turmuligheder mod syd
Hold kurs mod Rungsted Havn (ca. 6 km) over Nivå bugten, hvor der er udsigt til de grønne områder med Lyngbækgård. Når bugten er passeret, kan man trække længere ind mod land, og hvis man holder en afstand på ca. 50 til 100 m. fra land undgår man eventuelle sten. Herefter kommer et af landets klostre, Stella Matutina, Restaurant Mikkelgård, Kokkedal Slot, Sophienberg Slot, alle de store villaer hentil Rungsted Havn.
Trænges der til en pause ligger Rungsted Roklub lige syd for Rungsted Havn, og lige over for denne ligger Karen Blixen Museet og parken, hvor der et rigt fugleliv. Forsætter man mod syd og har kurs mod Vedbæk Havn (ca. 5 km), og er der brug for en pause, ligger der en Kajak- og Surfklub i bunden af det yderste, sydøstlige bassin.
Hvis man ror videre mod syd kan man nyde alle villaerne samt naturen. Sådan vil det være hele vejen til København og på bagbordsside ligger det Svenske med Ven, Landscrona, Barsebäck, og ret forude Øresundsbroen og skorstenene på Amagerværket.
Turmuligheder mod nord
Hvis man vælger at ro mod nord ligger de gamle fiskerihavne som perler på snor, og ind i mellem de store villaer og skove. Den første havn er Sletten Havn (ca. 2 km). Hold kurs mod den og en afstand fra kysten på ca. 200 m. – så undgår man sten og lavt vand. Når denne havn er passeret kan man godt søge tæt på kysten og holde kurs mod Humlebæk Havn, som er den næste (ca. 4 km). Humlebæk Roklub ligger lige før havnen. Gør man holdt, vil Louisiana Museet være en mulighed, som ligger lige bagved roklubben.
Den næste havn er Espergærde Havn (ca. 7 km), men inden man når denne kan man være heldig at se en flagalle nord for Humlebæk. Vær opmærksom på en stor sten, der ligger lige efter bebyggelsen holder op. Der ligger en lille træbygning inde på kysten og ca. 25 meter mod nord er stenen. Området er også et yndet sted for frømænd. Der ligger endnu en stor sten ud for kirken men langt inde.
Er der brug for en pause i Espergærde, så er der anlægsmulighed i bunden af havnen. Her er et slæbested for joller, som man skal tage hensyn til. Er man sulten ligger der en fiskehandel, som bla. sælger fiskefrikadeller. Man kan også gå på land på stranden lige syd for havnen, hvilket dog kan være lidt besværlig med østenvind og fordi der bliver hurtig dybt.
Forsættes turen går det mod Snekkersten Havn (ca. 9 km). Der er anlægsmulighed lige nord for havnen, hvor der ligger en lille cafe. Derefter passerer man det tidligere hotel Kystens Perle, tegnet af arkitekten Max Louw . Ca. 500 meter længere fremme skal man være opmærksom på en meget stor sten, der ligger lige under vandoverfladen ud for et stort, rektangulært hus i to plan med altan. Stenen er afmærket!
Helsingør
Videre går det mod Helsingør Roklub (12 km). Hvis man lægger til skal man være opmærksom på de ”tsunami”-lignende dønninger, som de store skibe sætter ind mod kysten. Ud for Helsingør Roklub sættes kursen mod en radiomast i Hälsingborg. Når man kan se Kronborg-pynten ca. 400 m ude (farvandsvæsnet vil udlægge 2 grønne bøjer, som en hjælp til afstandsbedømmelsen) styres mod denne. Så er færgerne og Helsingør Havn passeret korrekt. Hvis disse passeres ukorrekt kan det udløse en bøde på kr. 3.000. Det kan også være en god ide og tjekke færgetiderne!
Når man har passeret Helsingør Havn er man tæt på turens ”clou”, nemlig Kronborg Slot, som ligger majestætisk ud til et uroligt farvand med nordgående strøm, sommetider op til 6 knob, hvilket skal tages i betragtning, hvis man forsætter til Helsingør Nordhavn (ca. 14 km).
I Helsingør Nordhavns nordligste del, inde i bunden, er der gode muligheder for anlæg samt at spørge fiskerne om lån af deres borde for en velfortjent frokost inden hjemturen, hvor Kronborg er på styrbords side.
Er man ”hardcore” kan man forsætte til Gilleleje Roklub (ca. 35 km), eller man kan krydse Sundet ud for Helsingør Roklub, og på Svenskekysten vælge, om man vil ro til Hälsingborg Roklub, Mølle eller Höganæs mod nord, eller mod syd til Landscrona og krydse over til Ven (ca. 38 km).