Langture og ferieture

Gennem hele sommersæsonen afholdes langture, som er roture, der går ud over vores lokale farvand. Her er der ofte god mulighed for at ro langt, typisk 20-25 kilometer fordelt på en dag med pauser. Vi fordeler os i både alt efter erfaring og interesser.

Vi besøger typisk andre roklubber på Sjælland, hvor vi låner deres både og ror i lokalmiljøet. Enkelte langture fordeler sig over to til tre dage med overnatning i en lokal roklub recursos úteis. Socialt samvær og gode naturoplevelser er i fokus.

Alle langture annonceres holdsport.dk (medlemslogin).

Tilbagevendende ture:

Korte fællesture:

  • Løvspringstur, april/maj
  • Københavns kanaler, oktober
  • Løvfaldstur, oktober

Længere fællesture med overnatning:

  • Tolo i Grækenland
  • Isefjorden
  • Scullerskole i Hjelmsö i Sydsverige, uge 27

Turudvalg

Ebba Andersen
Dorte Nielsen
Kurt Blasen
Karen Bach


FOTOS: Langtur i og omkring Nakskov Fjord på Lolland

Ferieture

Det er også muligt at komme på længere ferieture både i Danmark og i udlandet. Dansk Forening for Rosport annoncerer løbende ture. Læs mere på roning.dk

Tolo Roklub i Grækenland

Tolo Roklub er en dansk roklub, hvis formål er at dyrke ferielangtursroning i udstationerede 2-åres inriggere i og omkring Tolo på Pelepones i Grækenland. Medlemmer af Nivå Roklub har mulighed for at arrangere fællesture til Tolo Roklub. Klubben har cirka 60 medlemmer og er, ligesom Nivå Roklub, medlem af Dansk Forening for Rosport (DFfR) og dermed tilsluttet Danmarks Idræts Forbund (DIF).

Tolo Roklub binder bånd mellem dansk og græsk kultur, og ferielangtursroning i klubben er mere end roning – det er oplevelser såvel på vand som på land. I umiddelbar nærhed (indenfor 40 km) er der mulighed for at opleve gammel græsk kultur og seværdigheder.

Roklubben samarbejder med to forskellige udbydere med mulighed for fast overnatning til rimelige priser: Hotel Romvi i Tolo by, hvor bådene ligger, og XENI Camping, der udlejer bungalows og telte. Der er cirka to kilometer fra XENI Camping til Hotel Romvi.