Nivå Maraton 2024

Nivå Maraton
Nivå Roklub afholder hvert år langturs-roningen Nivå Maraton i begyndelsen af september. (Lørdag d.7 September 2024) Nivå Maraton arrangeres i samarbejde med Skovshoved Roklub. 

Det er en langturs-roning fra Nivå til Skovshoved, hvor der er mulighed for at holde op til en times hvilepause, hvorefter der roes tilbage til Nivå – i alt 43 km. Bådholdene bestemmer selv, hvornår de ror, så der kan tages højde for ændringer af vind- og strømforhold, men hele langtursroningen skal være afsluttet indenfor løbsperioden kl. 9:00 – 17:00.

Der roes i to-åres inriggere eller C2x coastalbåde. Der er mulighed for at ro ”dobbelt halvmaraton”, sådan at en eller flere af roerne udskiftes inden hjemturen fra Skovshoved.

Læs mere om Nivå Maraton på www.romaraton.dk. Tilmelding kan ske frem til 25. august på https://tilmeld.roning.dk/?regatta=oem2024

Roinfo har bragt en række artikler om klubbens maraton-arrangementer:

https://www.roinfo.dk/uploads/2/5/7/8/25787450/karlebo_marathon_-_en_personlig_beretning.pdf

https://www.roinfo.dk/langdistancekap/en-aera-i-dansk-rosport-er-slut

https://www.roinfo.dk/langdistancekap/da-jeg-roede-karlebo-marathon

https://www.roinfo.dk/kaproning/maratonroning-genopstaar-med-nivaa-maraton

https://www.roinfo.dk/diverse-nyheder/maratonrininger-genopstr-som-fugl-fnix-af-asken

Nivå Maraton Histore

Roklubben har siden 1989 arrangeret en maraton-langtursroning i efteråret. De første 25 år fra Nivå til København og tilbage igen – maratondistancen i sømil (ca. 78 km) indenfor 24 timer. Efter en pause blev maraton-langtursroningen genoptaget med en reduceret distance Nivå til Skovshoved og tilbage igen – maratondistancen i km (ca. 43 km) indenfor 8 timer.

 

Billeder fra Nivå Maraton 2020

 

 

 

« af 12 »